Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

Reisebrev fra Helsingør

Hvert år på denne tiden arrangerer Helsingør Skakklubb Kronborg Chess Open. Turneringen ble først arrangert i 1971 (da som "Kronborgturneringen") og klubben fylte 100 år i år. I år var turneringen også flyttet "hjem" til Snekkersten der turneringen ble holdt i starten, og den ble i år avholdt i nydelige omgivelser på spa-hotellet Comwell Borupgård. Sindre har flere venner som har spilt denne turneringen de siste årene og som har skrytt veldig og prøvd å få han med.

Så i år tok vi turen. Og hverken været eller byen skuffet - vi har hatt en nydelig vårhelg med sol og is i frodige og rolige omgivelser! Da vi hadde bestemt oss for å kjøre ned så spurte vi Peder om han ville bli med og haike nedover, og det ville han. Med det doblet vi Follo-deltagelsen, og sammen med venner fra Oslo-området var det en fin liten gruppe med nordmenn der nede.

I motsetning til de fleste åpne turneringer så spilles Kronborg Chess Open som 7-runders Berger grupper, der deltagerene deles inn i grupper på 8 etter rating. Litt sånn som klubbmesterskapet i Follo, bare med 1 GM-gruppe, 6 master-grupper og 8 basic-grupper. Dette skulle normalt bety 7 interessante partier mot jevn motstand, og spenningen var veldig stor da vi kom ned. Det overraskende var imidlertid at dansk rating, som brukes for gruppeoppsett, ikke var komprimert slik FIDE skalaen er blitt i år (det blir ikke gjort før i sommer en gang), og for norske og svenske spillere uten dansk rating ble derfor motstanden ekstra tøff i år.

Sindre spilte mot motstandere med 200-250 høyere FIDErating, så det ble noen tøffe runder. Men han endte til slutt med 2.5 poeng av 7 mulige og med det 6.plass i gruppen. Han irriterte seg hele veien hjem over at det ikke var 4 poeng. Neste gang skal fokus være med helt i mål! Peder fikk en blytung start med 3 tap. Det så ikke særlig lyst ut da han var på vei mot nok et tap i runde 4, men det snudde plutselig på slutten og han avsluttet fredagen med en, ifølge han selv, heldig seier og fornyet, offensiv innstilling. "Nå skal jeg bare vinne de tre siste" var planen da. Det holdt faktisk på å gå, men etter 2 av 2 på lørdagen måtte han nøye seg med remis i siste runde. Totalt 3.5 av 7 ga en 5.plass i gruppen.

June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30