Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:

KM Lynsjakk 

Follo med sjakk-PR

Follo sjakkforening var representert ved to arrangementer fredag og lørdag: fredag besøkte vi Nesodden biblioteks spillkveld, lørdag var vi på Moodsof Norway på Ski storsenter i forbindelse med lanseringen av "Magnusgenseren".
Opplegget på fredag var at de 25 påmeldte kunne delta i forskjellige former for spill, for det meste dataspill. Men en god del var innom stasjonen hvor Bjarne Holm og undertegnede hadde satt opp 5 sett med brett/brikker/klokke. De fleste var temmelig uerfarne, men et par stykker ville klart seg bra på Follo sjakkforenings spillekvelder. Det ble en lang kveld: først en halvtimes reise på til dels svingete og smale Nesodden-veier, så startet det hele med pizza og brus for deltakerne; stort sett i alderen 10-14 år. Arrangementet skulle holde på til midnatt, men heldigvis ble de fleste ungene hentet i god tid før det. Ca 22:30 fant vi ut at det var på tide å trekke oss tilbake. Innimellom ble det også tid til å prate litt med de hyggelige bibliotekarene, og vi fikk dem til og med til å bestille det som er omtalt som Norges eneste sjakkroman: Arne Danielsens Åttenderaden, som er en oppvekstroman fra Oslo på 1960- og 70-tallet, med en avstikker til sjakk-VM i 1972. Selv om boka er skjønnlitterær, er det mange lett kjennelige beskrivelser av norske sjakkspillere der. Tidligere Follo-medlem Aleks Semakoff fortalte en gang at det var han som var omtalt som "den langhårete fyren fra Kalbakken" i boka. Litt pinlig var det at jeg helt glemte at det finnes minst en norsk sjakkroman til: Gerd Eva Lillos barne-/ungdomsroman Sjakk matt på en sommer - pinlig fordi både handlingen og forfatteren er fra nettopp - Nesodden!
Lørdag møtte undertegnede opp på Moods of Norway på Ski storsenter, og der hadde de satt ut to bord med plass til 4 brett til oss, satt opp et egenprodusert sjakkspill med store pappbrikker og brett på ca 2x2 meter. I tillegg vartet en av de ansatte opp med hjemmelaget sjokoladekake dekorert med brune og melishvite felt. Planen var at vi skulle være der et par timer - men det ble tre. I tillegg til Alexander Aalmo og undertegnede dukket også Jan Rune Moberg og Kjetil Ruud opp, og det ble spilt lynsjakk både internt og med kunder som stakk innom. I likhet med på Nesodden dagen før ble det delt ut skriftlig informasjon om Follo sjakkforening og Follo sjakkforenings ungdom, samt skrivet "Gode råd for ferske sjakkspillere" som stadig benyttes til undervisning i ungdomsavdelingen.
Om det blir noen nye medlemmer ut av disse aktivitetene gjenstår å se, men vi kan i hvert fall håpe på at slike stadige drypp bidrar til at folk får et positivt inntrykk av sjakken - og kjennskap om hvor de kan lære mer.

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5