Støtt Follo sjakkforening med Grasrotandelen !  

40 % rabatt

for nye medlemmer første året !!
Blir man medlem om høsten, betaler man
kun 30 % kontingent resten av året !!

Søk på dette nettstedet

Seniorsenteret i underetasjen i Ås Kulturhus (tidligere kalt Ås Rådhus). Torsdager 19:00
Påmelding via Turneringsservice:
   FIDE-ratet Mai-Lynsjakk          FIDE-ratet Mai-Hurtigsjakk

Follosjakken BGP 13   (med FIDE-ratet sideturnering !)  
FIDE-ratet Juni-Lynsjakk
 

En sjakktur til London

Som et inaktiv medlem av Follo sjakkforening er det kanskje pussig at jeg reiste til sjakk-VM nå i London. Må bare innrømme at Magnus har satt ”fyr på bålet” igjen og en London-tur med samboer før jul passet utmerket. Er glad i London med alle sine museer og severdigheter og med VM i sjakk i tillegg gjorde det hele ikke akkurat mindre severdig.

Det merkelige var at det var så si ingen Londonboere som visste om denne VM-matchen. Snakket med folk her og der og hver gang jeg nevnte mitt sjakk-VM sa de bare hæ?

Det var heller ingenting i byen som fortalte noe om det, medier posters etc. Men når man kom til spillestedet The College i Holborn, West End i sentrale London var veggene utvendig malt i sorthvitt med hodene til Carlsen og Caruana og lokalet var selvsagt pyntet i sjakkens ånd.

Med usikkerhet i om vi i det hele tatt kom inn i spillelokalet var tanken å få se de to siste ”avgjørende” partiene. Etter betaling på 800 kroner per pers for noen timer på kvelden kom vi med letthet inn.

Lokalet var overhode ikke ”overbefolket” med god plass til å boltre seg rundt mellom de forskjellige rommene. I live-rommet, i kafeen, analyse-rommet med Judith Polgar eller andre steder i lokalet. Noen valgte å spille sjakk med andre samtidig som trekkene i VM-kampen ble servert på skjermer i alle rom. Russerne, som er storsponsor av slike mesterskapet, hadde selvsagt en egen Vodkabar i kjelleren som selvsagt også måtte prøves. At jeg skulle treffe folk, som Arne Danielsen, som kjente meg igjen fra den gang jeg spilte aktivt i sjakklubben Stjernen på 70-tallet var litt overraskende. Og det ble en veldig hyggelig prat med han og Atle Grønn.

Det ble to fine dager men måtte sette kursen hjemover etter det 12 partiet. Var nok da litt skuffet ved hjemreise for hadde vel regnet med 12 partier var nok! Slik skulle det altså ikke gå. Å måtte reise hjem dagen før hurtigsjakkpartiene var definitivt ikke noe godt sjakktrekk av meg!

Som alle vet endte det hele fantastisk så det er bare å GRATULERE MAGNUS, men også Norges Sjakkforbund og ikke minst NRK for all spenningen og gleden. At sjakk på TV har blitt en slik suksess var over all min forventning.

Er superklar for neste VM-tur!

Morten Bilet

April 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5